Båtkapell och båtinredning

Vi hjälper dig med allt som rör din båt.

Din lokala båtmakare i Trosa

Reparation och lagning av båtkapell

Vi hjälper dig att reparera och laga dit båtkapell. När du lämnar in ditt kapell till oss så gör vi en genomgång av sömmar, öljetter och dragkedjor. Du är välkommen till oss vid alla typer av lagningar och reparationer av kapell.

Kontakta Workshop i Trosa om du vill ha ett nytillverkat kapell
IMG-20190529-WA0011

Har du större eller fler kapell?

Välkommen att kontakta oss för pris.

Önskar du få båtkapellet eller förtältet hämtat och lämnat så ser vi självklart till att lösa det.

Ska kapellet skickas till oss är adressen:
Zinken Service AB
Redskapsvägen 9
619 33 Trosa

Observera! I sällsynta fall kan sömmar läcka vid de första regnskurarna då fibrerna behöver svälla efter tvätt. I mycket sällsynta fall kan vissa kapelltyger få en färgskiftning vid tvätt. Vi ansvarar ej för detta.

Kapell utsätts för mycket hårt slitage utomhus i vind och sol. Sömmar bör sys om efter 2-3 år. Äldre sköra tyger och sömmar löper stor risk att skadas vid tvätt. Detta ansvarar vi ej för.

Ett rent och fint båtkapell är som pricken över i på en fin och välskött båt. Kapellet höjer båtens värde, skyddar dess besättning och ökar trivseln ombord. Kapellet håller länge om Du sköter det på rätt sätt. Kontakta oss om du vill ha pris, offert eller kostnadsförslag på tvätt och lagning av Ditt kapell.  

Båtinredning

Vi tillverkar och reparerar båtinredning såsom båtdynor och båtmattor

Vi kan tillverka helt nya båtdynor till din båt eller reparera era befintliga. Av erfarenhet brukar det att vara efterfrågat att göra båtdynorna tjockare för att få bättre komfort när man ska sova. Ett alternativ är att vi tillverkar helt skräddarsydda bäddmadrasser efter just dina önskemål.

Till dig som vill ha en helt ny båtinredning så kan du spara både tid och pengar genom att lämna in det gamla för att använda det som mall.

När vi tillverkar båtdynor använder vi oss av 100 Marin Program UV tråd, Dynväv sunbrella, vynil Spradling.

Kallskum, 38 kg/m³, med 155 N som hårdhetsindex 120×200 . Används bland annat till sitsar madrasser och liknande. Kallskum (kallas även Högelastiskt skum) har högre kvalitet, bättre känsla och längre livslängd än polyester och klarar brandkraven . 

Båtmattor

Vi erbjuder också tillverkning av måttanpassade båtmattor. Mattorna tillverkar vi av slitstarkt material så att dem klarar av marint bruk. Mattorna kan vi tillverka efter dina gamla mattors mått, så antingen mallar ni dem själva eller så kommer vi ut och hjälper till.

IMG-20210516-WA0007
Screenshot_20200826_120652_com.whatsapp

Målning och reparation av skrov

Vi erbjuder också tillverkning av måttanpassade båtmattor. Mattorna tillverkar vi av slitstarkt material så att dem klarar av marint bruk. Mattorna kan vi tillverka efter dina gamla mattors mått, så antingen mallar ni dem själva eller så kommer vi ut och hjälper till.

Båtrekond och polering

Zinken Service erbjuder numera professionell rekonditionering och polering av din båt. Vi har rekonditionerat båtar i många år och kan hjälpa dig att behålla skicket och värdet på din ögonsten. Båten blir finare, lättare att hålla ren samt mer lättpolerad för varje år om man maskinpolerar den årligen.

Gelcoatförsegling

Förseglingen är utvecklad för att både reparera och skydda ytan. Istället för att lägga sig på ytan som vax och lackskydd integreras gelcoat-skyddet med hjälp av elektromagnetiska joner. Ytan bevaras med en blank, tålig försegling som sitter kvar i upp till 24 månader.

båtrekond
utsikt-från-motorbåt
tillverkning-av-båtdynor-till-båt
tvättat-segel-till-segelbåt
båtdynor-och-båtmattor-tillverkling

Rekond - invändig, utvändig eller både och?

Zinken Service gör rekond på alla typer av båtar. Både på insidan och på utsidan. Varje båt kräver sin egen behandling och vi har blick för de insatser som behövs.

Vi har kunder i bland annat Västerås, Stockholm, Enköping, Eskilstuna och Strängnäs. Välkommen att lämna in din båt du också!

Invändig båtrekond

En invändig rekond inkluderar t.ex. våtdammsugning, städning och rengöring av dynor och inredning, oljning, polering, impregnering, lagningsarbeten och teakbehandling.

Utvändig rekond av båt

En utvändig rekond innebär skrubbning, tvättning av räcken och detaljer, borttagning av vax genom sprittvätt, polering och försegling. Vi erbjuder såväl traditionella vaxbehandlingar som nya gelcoatförseglingar vilka räcker hela 24 månader.

Helrekond av din båt

En helrekond är exakt som det låter; en total genomgång av inre och yttre båtdelar, med allt vad det innebär. Båten blir som ny.

Kapelltillverkning

Vi på Zinken Service AB tillverkar unika och anpassade kapell till just din båt. Vi mallar av från början för att uppnå perfekta resultatet, vi kopierar aldrig ett kapell då gamla kapell/tyg krymper med åren.
IMG-20190529-WA0010